Stichting Friends of Animals
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

CA Chispa Klien_10

www.friendsofanimals.nl


Laatste onderwerpen
» CA Nieve
CA Chispa EmptyGisteren om 20:44 van Harriet

» CA Lia
CA Chispa EmptyGisteren om 19:43 van Harriet

» CA Gypsy
CA Chispa EmptyGisteren om 17:55 van Harriet

» CA Nana
CA Chispa EmptyGisteren om 12:57 van Tanja

» CA Paquita
CA Chispa Emptydi 2 aug - 10:49 van Tanja

» CA Maggie
CA Chispa Emptydi 2 aug - 10:47 van Tanja

» Canis - Hades
CA Chispa Emptydi 2 aug - 10:41 van Tanja

» CA Nana
CA Chispa Emptyma 1 aug - 12:37 van Tanja

» Canis y Felis
CA Chispa Emptyzo 31 jul - 14:33 van Tanja

» AU - Brisa
CA Chispa Emptyzo 31 jul - 14:28 van Tanja

» De katten van Athisa
CA Chispa Emptyza 30 jul - 13:29 van Harriet

» Kat Lucia heeft een operatie nodig
CA Chispa Emptyza 30 jul - 13:06 van Harriet

» AU Coral
CA Chispa Emptydo 28 jul - 14:27 van Tanja

» AU Tiara
CA Chispa Emptydo 28 jul - 14:26 van Tanja

» AU Angelina
CA Chispa Emptydo 28 jul - 14:17 van Tanja

» Canis Thor
CA Chispa Emptydo 28 jul - 14:13 van Tanja

» CA Kai
CA Chispa Emptydo 28 jul - 14:08 van Tanja

» CA Nemo
CA Chispa Emptydo 28 jul - 14:00 van Tanja

» CA - Don Gato
CA Chispa Emptyzo 24 jul - 21:57 van Lia

» 7 pups in doos achtergelaten met deze hittegolf
CA Chispa Emptyzo 24 jul - 16:29 van Harriet

» CA Olaf
CA Chispa Emptyza 23 jul - 9:34 van Harriet

» CA Cherie
CA Chispa Emptyza 23 jul - 9:34 van Harriet

» 100% actie - Noodoproep, hulp gevraagd voor vele zieke konijnen-knaagdieren
CA Chispa Emptywo 20 jul - 20:40 van Harriet

» MC - Lula
CA Chispa Emptywo 20 jul - 18:03 van Masquechuchos

» MC Leo
CA Chispa Emptywo 20 jul - 17:50 van Masquechuchos

Doneren via QR code
CA Chispa Donati14
Zooplus
Plaats je wel eens een bestelling bij Zooplus? Dan kun je ons gratis steunen. Van elke bestelling die via deze link wordt gedaan, krijgen we 3 - 5% provisie en zo kun je ons, de dieren helpen
zooplus.nl
Evenementen
Veiling facebook - 4 juni t/m 18 juni
Wie is er online?
Er zijn in totaal 3 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 3 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 64. Dit aantal is bereikt op vr 4 mei - 19:37.

CA Chispa

Ga naar beneden

CA Chispa Empty CA Chispa

Bericht  Harriet wo 23 feb - 12:25

CA Chispa 90118611

Olga kreeg een video door gestuurd van een paar vrienden die op weg naar haar waren en dicht bij Olga haar huis zagen ze de hond de weg oversteken en auto’s die haar ontwijken.
Ze zagen dat de hond mank liep en dachten misschien is ze aangereden en filmden haar want wellicht dat Olga de hond herkende en wist wie haar baasje was.


Olga herkende de hond niet maar vroeg of ze de hond konden meenemen zodat Olga de chip kon uitlezen. De hond bleek geen chip hebben en hebben ze bij de gemeentelijke asiel doorgegeven dat ze de hond hebben opgehaald en mocht de eigenaar zich melden dat ze weten waar de hond gehaald kan worden.
De volgende dag zijn ze naar de dierenarts gegaan om haar poot te laten onderzoeken en testen op ziektes om er zeker van te zijn dat ze gezond was (haar baasje had nog steeds geen tekenen van leven gegeven). Gelukkig waren de ziektetesten voor alles negatief, en bij onderzoek van de poot kon de dierenarts constateren dat er een stukje van de vinger ontbrak, het lijkt erop dat het ergens aan is blijven haken en dat er een stukje van de teen is afgescheurd. Maar ze kreeg geen veterinaire hulp, dus de wond genas en de huid groeide over het stuk bot dat was blootgelegd. En vandaar dat ze de poot laat  hangen want elke keer als ze loopt, prikt het stuk gescheurde bot in haar huid en dat doet pijn. De dierenarts gaf aan dat wanneer ze wordt gecastreerd, ze gebruik kan maken van de operatie om de teen te amputeren.

En uiteindelijk verscheen haar baasje bijna een week later op zoek naar haar op een Facebook-pagina die was gemaakt door de buren in haar buurt. Als hij de gemeentelijke kennel had gebeld (wat het protocol is dat je moet volgen als je een dier verliest) zou hij haar snel hebben gevonden, aangezien we hadden gemeld dat we haar hadden gevonden zodra we hadden vastgesteld dat ze geen chip had, maar ik denk dat de eigenaar zich niet wilde blootstellen aan de sanctie die hem zou kunnen overkomen als hij zijn hond op straat had zonder een microchip, ondanks het feit dat sommige buren op zijn publicatie opmerkten dat hij om haar moest vragen bij de gemeentelijke kennel, maar dat deed hij niet.

Maar wetende wie de eigenaar was dankzij zijn publicatie, ging Olga naar zijn Facebook ...
Om te beginnen was het niet de eerste keer dat Chispa over de wegen dwaalde terwijl ze auto's ontwijken sinds ze een andere publicatie van een paar dagen geleden vond waar de eigenaar ook was op zoek naar haar en in feite was ze enkele dagen verdwaald. Olga ontdekte dat hij een hondenfokker is en verkoopt ze vervolgens, hij fokt ook paarden en pony's en verhuurt ze om karren te trekken op de kermis en andere evenementen, hij heeft vechthanen en schaamt zich er niet voor, sterker nog hij heeft meerdere foto's met ze en poseert trots op een foto op het hoofdkantoor van een vechthanenvereniging, ze zag vreselijke foto's van het slachten van een varken in zijn eigen huis, door zijn eigen handen gedood terwijl hij bloedde...iets verschrikkelijk om te zien.

Olga kon op zijn foto's ook zien dat hij nog twee andere honden heeft, waarvan ze niet wist dat die van hem waren en dat ze ook constant op straat gevaarlijk de weg oversteken.

Dus ze besloten dat ze niet wilden dat Spark (Chispa) terug naar hem zou gaan. Juridisch gezien is Chispa al "van hun" aangezien ze haar afhaling bij de gemeentelijke kennel hadden aangemeld en de eigenaresse haar niet binnen de wettelijk gestelde termijn heeft opgeëist, ze haar al legaal op hun naam bij de gemeentelijke kennel hebben kunnen chippen en afgeven haar eerste vaccinaties, maar hun grote angst is dat de eigenaar, naast alles wat ze nu weten tot  een nogal conflictueuze clan van een zigeunerfamilie behoort, en ze wonen dicht bij Olga ... als ze erachter komen dat zij iets te maken hebben met haar "verdwijning", weet ze niet wat hij zou kunnen doen...Dus ze publiceren haar nergens, zodat de eigenaar niet weet dat we iets met Spark te maken had.

Ze gaan nu naar een opvanggezin zoeken voor haar in een andere stad, omdat ze bang zijn dat hij contact zal opnemen met beschermers in de omgeving die zich voordoen als adoptant en vragen om naar het asiel te gaan om de honden te ontmoeten, met de bedoeling om te zien of ze in één van de opvangcentra is. Dus uit voorzorg en totdat we een pleeggezin in een andere stad voor Chispa hebben gevonden, als iemand Canis y Felis vraagt om naar het asiel te komen om de honden te zien, zullen ze elk excuus verzinnen om het zo lang mogelijk uit te stellen totdat Chispa niet langer in onze schuilplaats en er is geen gevaar meer voor haar.

Chispa zetten wel bij de adoptie op afstand omdat ze nog geholpen moet worden en ook haar teen moet nog worden geamputeerd. Chispa valt onder de volledige zorg van Canis y Felis nu

CA Chispa Acc35d10
CA Chispa 0f33ba11CA Chispa F1455d11
Harriet
Harriet
Admin

Aantal berichten : 11051
Join date : 16-04-09
Leeftijd : 54
Woonplaats : Vledder

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum